ŠOLSKA PREHRANA
Subvencioniranje šolske prehrane
PRAVILA ŠOLSKE PREHRANE OŠ COL
JEDILNIKI:
Jedilnik od 20. 6. do 24. 6. 2022
Jedilnik od 6. 6. do 17. 6. 2022
Jedilnik od 23. 5. do 3. 6. 2022
Jedilnik od 9. 5. do 20. 5. 2022
Jedilnik od 25. 4. do 6. 5. 2022
Jedilnik od 11. 4. do 22. 4. 2022
Jedilnik od 28. 3. do 8. 4. 20222
Jedilnik od 14. do 25. 3. 2022
Jedilnik od 28. 2. do 11. 3. 2022
Jedilnik od 7. do 18. februarja
Jedilnik od 24. 1. do 4. 2. 2022
Jedilnik od 10. 1. do 21. 1. 2022
Jedilniki od 20. 12. do 7. 1. 2022
Jedilnik od 6. 12. do 17. 12. 2021
Jedilnik od 22. 11. do 3. 12. 2021
Jedilnik od 8. 11. do 19. 11. 2021
Jedilnik od 18. 10. do 5. 11. 2021
Jedilnik od 1. 9. do 17. 9. 2021
Jedilnik od 20. 9. do 1. 10. 2021
Jedilnik od 4. 10 do 15. 10. 2021
PRAVILA PREHRANJEVANJA V ŠOLI
- Pred vsakim obrokom si temeljito operemo roke z milom, tako poskrbimo za svojo osebno higieno in se obvarujemo pred širjenjem nalezljivih bolezni.
MALICA
- Učenci od 1. do 5. razreda malicajo v učilnicah.
- Učencem 1. triade prinese malico v učilnico dežurni učenec.
- V in 5. razredu grejo po malico dežurni učenci.
- Učenci 6., 7., 8. in 9. razreda prihajajo v jedilnico v spremstvu učitelja.
- Učenci na malico čakajo v vrsti mirno in tiho. Prerivanje, prehitevanje in spuščanje učencev v vrsto ni dovoljeno.
- Razdeljevanje malice poteka kulturno in spoštljivo do hrane.
- Malico pojemo v jedilnici oziroma učilnici kulturno za mizo.
- Mizo po malici za seboj pospravimo.
- Morebitne ostanke hrane, skodelice, pribor in embalažo pospravimo ločeno, v za to pripravljene posode .
- Učenci v jedilnici ostanejo vsaj do 10.05.
- Dežurni učenec po malici pospravi in pobriše mize.
- Dežurni učitelj v jedilnici skrbi za red in mir med malico.
KOSILO
- Učenci na kosilo čakajo v vrsti mirno in tiho. Prerivanje, prehitevanje in spuščanje učencev v vrsto ni dovoljeno.
- Vzamemo toliko kruha ali sadja, kot ga bomo pojedli.
- Na kosilo lahko grejo tisti učenci, ki so nanj naročeni.
- Učenci, ki kosijo občasno, se morajo na kosilo vsaj en dan prej naročiti.
- Kosila ne odstopamo drugim oziroma ga drugim ne jemljemo.
- Ostanke hrane, pribor in embalažo pospravimo na za to posebej določena mesta.
- Potrudimo se, da vse pojemo.
- Jemo tiho in med jedjo se ne pogovarjamo.
- Do kuharic se vedemo spoštljivo.
- Upoštevamo navodila učiteljev.
Naš odnos do hrane naj bo spoštljiv, uživanje hrane pa kulturno. Hrane ne mečemo stran.
ORGANIZACIJA ŠOLSKE PREHRANE
Vodja šolske kuhinje je Milena Praček.
Organizatorka šolske prehrane je Lilijana Nabergoj.
(Skupno 4.611 obiskov, današnjih obiskov 1)