Šolska prehrana

NAVODILA ZA PRIJAVO IN ODJAVO ŠOLSKE PREHRANE preko mobilne aplikacije mAjdovščina

Povezava do Google Play

Povezava do App Store

Več o aplikacija mojaMalica

Moja malica – registracija

Moja Malica registracija– navodila

ŠOLSKA PREHRANA

Subvencioniranje šolske prehrane

PRAVILA ŠOLSKE PREHRANE OŠ COL

JEDILNIKI:

Jedilnik od 11. do 15. 11. 2024

Jedilnik od 4. do 8. 11. 2024

Jedilnik od 21. do 25. 10. 2024

Jedilnik od 14. do 18. 10. 2024

Jedilnik od 7. do 11. 10. 2024

Jedilnik od 30. 9. do 4. 10. 2024

Jedilnik od 23. do 27. 9. 2024

Jedilnik od 16. do 20. 9. 2024

Jedilnik od 9. do 13. 9. 2024

Jedilnik od 2. do 6. 9. 2024

 

PRAVILA PREHRANJEVANJA V ŠOLI

  • Pred vsakim obrokom si temeljito operemo roke z milom, tako poskrbimo za svojo osebno higieno in se obvarujemo pred širjenjem nalezljivih bolezni.

MALICA

  • Učenci od 1. do 5. razreda malicajo v učilnicah.
  • Učencem 1. triade prinese malico v učilnico dežurni učenec.
  • V in 5. razredu grejo po malico dežurni učenci.
  • Učenci 6., 7., 8. in 9. razreda prihajajo v jedilnico v spremstvu učitelja.
  • Učenci na malico čakajo v vrsti mirno in tiho. Prerivanje, prehitevanje in spuščanje učencev v vrsto ni dovoljeno.
  • Razdeljevanje malice poteka kulturno in spoštljivo do hrane.
  • Malico pojemo v jedilnici oziroma učilnici kulturno za mizo.
  • Mizo po malici za seboj pospravimo.
  • Morebitne ostanke hrane, skodelice, pribor in embalažo pospravimo ločeno, v za to pripravljene posode .
  • Učenci v jedilnici ostanejo vsaj do 10.05.
  • Dežurni učenec po malici pospravi in pobriše mize.
  • Dežurni učitelj v jedilnici skrbi za red in mir med malico.

KOSILO

  • Učenci na kosilo čakajo v vrsti mirno in tiho. Prerivanje, prehitevanje in spuščanje učencev v vrsto ni dovoljeno.
  • Vzamemo toliko kruha ali sadja, kot ga bomo pojedli.
  • Na kosilo lahko grejo tisti učenci, ki so nanj naročeni.
  • Učenci, ki kosijo občasno, se morajo na kosilo vsaj en dan prej naročiti.
  • Kosila ne odstopamo drugim oziroma ga drugim ne jemljemo.
  • Ostanke hrane, pribor in embalažo pospravimo na za to posebej določena mesta.
  • Potrudimo se, da vse pojemo.
  • Jemo tiho in med jedjo se ne pogovarjamo.
  • Do kuharic se vedemo spoštljivo.
  • Upoštevamo navodila učiteljev.

Naš odnos do hrane naj bo spoštljiv, uživanje hrane pa kulturno. Hrane ne mečemo stran.

ORGANIZACIJA ŠOLSKE PREHRANE

Vodja šolske kuhinje je Milena Praček.
Organizatorka šolske prehrane je Mojca Škvarč.

 

 

(Skupno 10.100 obiskov, današnjih obiskov 3)