Teden otroka na OŠ Col

Prvi teden v oktobru smo učenci prvih treh razredov OŠ Col uživali v različnih dejavnostih ob Tednu otroka.

Sončen ponedeljek smo izkoristili za športni dan v Dol, kjer sta nas prijazni gostiteljici Minka in Urška pričakali z okusnimi palačinkami. Kot se pa za pravi jesenski dan spodobi, nas je hišnik Peter presenetil še s pečenim kostanjem.

V torek smo v šolo prinesli svojo najljubšo igračo, igro ali knjigo ter jo predstavili sošolcem. Uredili smo si pravo razstavo igrač in knjig. Najboljši del dneva pa je bil, ko smo se z njimi lahko tudi poigrali.

Teden otroka  smo popestrili še z naravoslovnim dnevom v gozdu. Z zanimanjem smo prisluhnili naravi, si jo ogledali v njenem jesenskem čaru ter jo z navdušenjem raziskali. Pouk v gozdu smo zaokrožili še z jesensko pesmijo in gozdnim škratkom zgradili hišice, da bodo imeli zavetje v hladnih zimskih dneh.

Razgibanemu tednu smo za piko na i dodali še poučno risanko o naših čustvih ter lepe misli namenili tudi svojim sošolcem.

Za zaključek tega razburljivega tedna smo priredili slavnostno malico, vrhunec dneva pa je bil obisk gasilcev, ki so nam predstavili svoje delo ter nas povabili v svoje vrste.

Vse skupaj pa je idealno zaokrožila še odločitev učiteljic, da smo bili ves teden brez domačih nalog! Juhuhu!

Učiteljica Nives

(Skupno 219 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...