Sobotni športni dan

Učenci 4. in 5. razreda smo namesto sobotnega pouka izvedli športni dan. Ob 7.30 smo se zbrali na šolskem dvorišču in se peš podali po obrobju Trnovske planote do Sončnice in po Rebru navzdol v Budanje.

V koloni smo se vzpenjali skozi borov gozd in travišče ter opazovali Vipavsko dolino in kraje pod nami. Za ta čas je bilo zelo vroče in nekateri smo komaj prisopihali na vrh Kovka. Vsi ponosni, da nam je uspelo, smo se vpisali v planinsko knjižico in se posladkali z bomboni iz naših nahrbtnikov. Sledil je skupinski tek v dolino in ponovni vzpon. Na vzletišču Sončnica smo si malo odpočili in se nato v treh skupinah podali navzdol po Rebru do Budanjske koče. Pot je bila strma, zato smo morali paziti na vsak korak. Vsi smo se zbrali pri Budanjski koči in skupaj nadaljevali pot do športnega parka v Budanjah. Pomalicali smo ter se razdelili v štiri skupine. V eni skupini smo balinali, v drugi streljali z lokom, v tretji igrali T-ball in v zadnji hokej na travi. Preizkusili smo vse štiri športne discipline in bilo nam je zelo všeč.

Dan smo zaključili ob 13.30, ko so nas prišli iskat starši.  Želimo si, da bi učitelji organizirali še veliko takih športnih dni.

učenci 5. razreda

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...