31. medobčinski otroški parlament

V torek, 30. 3. 2021, je potekal medobčinski otroški parlament, na katerem so sodelovali mladi parlamentarci vseh osnovnih šol iz občin Ajdovščina in Vipava. Srečanje je potekalo preko spletne platforme ZOOM. Našo šolo so zastopale učenke 9. razreda Hana Mikuž, Julija Bajc in Zoja Čebokelj.

Že drugo leto je tema otroškega parlamenta »Moja poklicna prihodnost«. Udeležence sta v uvodu pozdravili ga. Sara Bone, koordinatorica MDPM Ajdovščina ter predsednica MDPD Ajdovščina ga. Kristina Valič. Sledile so volitve predstavnikov OP ter poročanje o delu na posameznih šolah.

Srečanja so se poleg predstavnikov šol in njihovih mentorjev udeležili še ga. Alenka Stanič, strokovnjakinja za kadre, ga. Eli Elvisa Petrovčič, strokovnjakinja za zaposlovanje z Zavoda RS za zaposlovanje in župana g. Tadej Beočanin ter g. Goran Kodelja. Vsi gostje so nagovorili mlade parlamentarce, predstavili svoje delo, izkušnje, poglede glede poklicev prihodnosti, jih spodbudili k aktivnemu vključevanju v družbo ter odgovarjali na zastavljena vprašanja mladih.

Sledilo je glasovanje predlogov za naslednjo temo otroškega parlamenta in povabilo na regijsko srečanje OP.

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...