Povezani v dobrem

Ko so dnevi kratki, mrzli in temnejši, noči pa dolge, je v koledarju najlepši mesec leta – praznični december, ki s čarobno toplino združuje družine, skupnosti in vse ljudi na svetu. V prostorih zadiši po praznikih – pečenih piškotih, poticah, smrečici, mahu. Mislimo drug na drugega, si želimo vse dobro in vsem želimo vse dobro. Smo dobrodelni in uprti v prihodnost z željo po miru, zdravju in sreči zase in za vse ljudi.

Na šoli smo se  v letošnjem decembru uspeli povezati v veliki akciji dobrodelnosti. Na pobudo naših mladih iz programa Mladost na burji, v povezavi s projektom Karitasa »Pismo za lepši dan« ter Simbioza in v sodelovanju z Domom starejših občanov Ajdovščina, smo se združili vsi učenci in zaposleni šole ter izvedli veliko akcijo peke piškotov in ročnega pisanja voščil. Spekli smo medenjake iz 10 kg moke in pripravili 150 paketkov s piškoti in ročno napisanim voščilom za prav vsakega  stanovalca doma.

V tem tednu smo naše paketke predali stanovalcem in jim pripravili program; prvošolci so jih razveselili z recitacijami, fantje iz 6. razreda so jim ob zvokih harmonike, s svojo glasbeno energijo prinesli veliko radost v njihov enoličen vsakdan. Obiskali smo tudi varovance Varstveno delovnega centra Ajdovščina in skupaj z njimi in pesmijo pozdravili prihajajoče praznike.

Dobrodelna akcija nas je v šoli še tesneje povezala v veliko družino, ki misli in dela dobro. Naj tako ostane tudi v letu, ki trka na vrata.

Nives Žibrik

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...