Dobrodelnost programa Mladost na burji in  projekta Simbioza

Tudi v letošnjem prazničnem decembru je na naši šoli zadišalo po slastnih medenjakih. Na pobudo učencev programa Mladost na burji,  projekta Simbioza in prostovoljstva smo učenci skupaj z učitelji in ravnateljem napekli medenjake iz 8 kg moke. S peko piškotov smo izpolnili naloge iz vseh štirih področij programa Mladost na burji. Družili smo se, smejali, si pomagali in izpolnjevali naloge s področja Moj prijatelj. Ker smo pekli zdrave piškote ter koristno porabili prosti čas,  smo poskrbeli za Moje zdravje. Ob peki smo spoznavali Moj poklic.

Najlepši del naše decembrske zgodbe pa se je odvijal prejšnji teden, ko smo z obiskom in medenjaki razveselili starejše v Hiši dobre volje in domu starejših ter varovance VDC-ja. Tako smo poskrbeli, da bodo tudi njihovi prazniki sladki.

Ob obisku so drugošolke s plesom zvezdic in svojo otroško nagajivostjo privabile nasmehe na obrazih starejših. Ansamblu Vaški godci  je z naborom narodno zabavnih in narodnih pesmi, ob zvokih harmonike s srčnostjo ter energijo uspelo, da so poslušalci skupaj z nami prepevali narodne viže.

V skrbi za Mojo skupnost smo v tem prazničnem času, z mislijo na starejše in z medgeneracijskim druženjem dokazali, da skrb za dobro počutje vseh v naši skupnosti resnično osrečuje in bogati.

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...