Začetek bralne značke s Tanjo Polanc

Avtorica slikanice Basni iz Trnovskega gozda Tanja Polanc nas je obiskala ob začetku Bralne značke. Tanja Polanc je doma s Predmeje, je ljubiteljica in skrbnica narave. Kot lovka dobro pozna živalski svet. Gozdne živali v slikanici je tudi sama ilustrirala.

Učencem prve triade matične in podružnične šole je preko fotografij pokazala nekatere živali, ki jih pogosto sreča v gozdu. Povedala nam je, da je že večkrat srečala medveda.

Učenci so ob tem z navdušenjem pripovedovali, kaj vse se jim je že pripetilo ob srečanju z nekaterimi gozdnimi živalmi.

Prebrali smo basen Le strog učitelj naredi dobrega učenca. Življenjski nauki te in vseh ostalih basni v slikanici so vedno aktualni, v sebi skrivajo mnogo bogatih sporočil. Nagovarjajo nas na pomembnost ohranjanja narave in spoštljiv odnos do vsega kar nas obdaja ter pomembnost moralnih vrednot.

Tretješolci so ob tej priložnosti dobili slikanico Basni iz Trnovskega gozd, ki jo je izdala Lavričeva knjižnica v okviru projekta in podpore Občine Ajdovščina. Prvošolci so v dar dobili slikanico Majde Koren Protideževna juha (ilustracije Ana Maraž). Slikanico podarja Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS.

Vsem želimo veliko veselja ob branju.

Slavica Velikonja

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...