Dan slovenske hrane
Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ).
Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«.
Tako kot vsako leto na ta dan bomo zajtrkovali kruh z maslom in medom, popili skodelico mleka in pojedli jabolko.
Naša šola se bo letos pridružila tudi vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila. Kuharica bo pripravila joto iz kislega zelja s koščki klobase, zraven bo spekla carski praženec, na koncu bo teknil še kompot.
Učenci izbirnega predmeta sodobna priprava hrane so se preizkusili tudi v kisanju repe. Upajmo, da jim bo uspela, da bodo lahko kasneje pripravili tudi joto iz svoje skisane repe.
Na spodnji povezavi si lahko ogledate posnetek O KMETIJSTVU OB DNEVU SLOVENSKE HRANE – Daša Sojer
https://skupnost.sio.si/mod/url/view.php?id=339145
Prilagam fotografiji zajtrka doma, ko smo bili na daljavo. Letošnje sledijo.
Učiteljica Lilijana Nabergoj